Главная » 2016 » Сентябрь » 23 » Як відзначають 1 вересня в різних країнах світу?
23:23
Як відзначають 1 вересня в різних країнах світу?
Настав день, коли школи знову відкривають двері мільйонам учнів, і ми давно звикли, що відбувається це саме у перший день осені. #Світ Молоді пропонує добірку цікавих фактів про те, як починається навчальний рік у різних країнах світу.
 
У більшості європейських країн (Франція, Ірландія, Бельгія, Польща, Чеська Республіка, Естонія, Литва, Угорщина, Словенія) навчальний рік починається, як і в Україні, першого вересня. У Словаччині школярі збираються на день пізніше, другого вересня, тому що перше вересня є національним святом - Днем Конституції. У Сполученому Королівстві вітають учнів у перший тиждень вересня, проте у Шотландії навчальний рік починається в кінці серпня. У Канаді навчальний рік починається в перший понеділок вересня, після святкування Дня Праці.
 
У скандинавських країнах навчальний рік починається дещо раніше: у третій тиждень серпня в Швеції і з середини серпня у Фінляндії. Натомість у південноєвропейських країнах (Італії, Іспанії) школярі починають вчитися пізніше – з середини вересня або навіть з початку жовтня. У цих країнах, так само, як і в  Німеччині та Сполучених Штатах Америки,  немає єдиного чіткого терміну початку навчального року – він встановлюється на рівні провінції, федеральної землі або штату. Найбільше відрізняється від звичних нам термінів початок нового року в Японії: там він починається з першого квітня.
 
Українські школярі та педагоги святкують День Знань з традиційними квітами та шкільними лінійками. Можливо, нам варто було б запозичити деякі традиції святкування у інших країн?
Наприклад, в Ізраїлі святкова лінійка проходить під час другого уроку. Але діти приходять до школи на перший урок, щоб встигнути поспілкуватися зі старими друзями та познайомитися з новими. В Японії святкова лінійка проводиться тільки для першокласників. Діти знайомляться з вчителями, а батьки вирішують організаційні питання. Після свята у першокласників та їхніх батьків є ще тиждень на підготовку до школи, і лише потім в усіх класах починається навчальний рік.
 
У Польщі не заведено нести квіти вчителям у перший день навчального року. Їх дарують на День Вчителя (14 жовтня) і на випускний. У початковій школі вчителю, який веде клас, зазвичай роблять символічний подарунок - яку-небудь корисну у господарстві річ, наприклад, кавоварку.  
 
У Німеччині та Австрії першокласники вирушають до школи, тримаючи у руках Schultüte – «пакунок школяра». Ця традиція походить ще з XIX століття. Раніше великий яскравий пакунок батьки та родичі наповнювали солодощами для малюка. Нині туди кладуть канцелярське приладдя, іграшки і навіть книжки. Звичайно, є там і солодкий сюрприз.
 
Перший день у школі Німеччини зазвичай святковий. Може проводитися богослужіння, екскурсія для першокласників у третій - четвертий клас. Обов'язковий момент - урочистий вихід нових учнів у супроводі класного керівника із загальної зали в клас. Там вони знайомляться, отримують перше завдання додому - намалювати те, що лежало у Schultüte – і розходяться по домівках. Усі інші класи вчаться з першого дня, а на "лінійці" присутні лише батьки першокласників.

 

Світ Молоді вітає школярів з новою сходинкою на шляху знань і бажає усім цікавих відкриттів і відмінних оцінок!
 
Матеріал із вільної енциклопедії Вікіпедія.

Народилися

Померли

Просмотров: 281 | Добавил: marina-8 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar